Efter suksessen med lykkepillerne, er medicinalindustrien i gang med at skabe en “glæde pille” til de raske, der ønsker et løft i verdagen, en af opgaverne er at finde frem til en pille med færre bivirkninger end lykkepillerne.

En type pille der giver mindre stress og uro og på den måde gør den der anvender pillen, en anelse skarpere i forhold til job og det sociale. Det lyder som en nem og hurtig løsning, alligevel vil blive svært at undgå bivirkninger og at ved at fremhæve nogle egenskaber kemisk vil hæmme nogen andre. Det kunne ligne drømmen om en ny personlighed, at blive af med alle de triste og dårlige egenskaber, man synes står i vejen for det gode liv. Om vi ønsker mental eller fysisk transformation udspringer fra det samme ønske om hurtig forandring eller mulighed for at stille uret tilbage til bedre tider. For begge dele skal lykkes, er vejen nok lidt mere personligt krævende.

Men hvor glade skal vi så være? – Hvornår blev det et krav, i forhold til at være god nok? Jo sartere vi bliver med hensyn til mod gang i livet og hurtigt føler den snigende fornemmelse at man er for længe om, at få det godt igen, efter en skilsmisse, dødsfald, sygdom, fyring, gør os usikre og sårbare. Før i tiden var vi klar over at ting tager tid og vi ikke bare er oppe og hoppe 14 dage efter. I dag mærkes presset, at vi ikke har tiden til den slags! På den måde sygeligør vi let normale tanker og følelser. Vi kan faktisk ende som vestlige skvat, mennesker andre steder på jorden må tage død og ulykke i stiv arm, forskellen er nok at man selv, venner og naboer kender vilkårene og derfor lettere kan rumme og evt. hjælpe.

Det er få mennesker der oplever at slå øjnene op vær morgen og føle sig lykkelig, alligevel er det vigtigt at gøre hvad man kan for et godt liv. Det er et spørgsmål om at acceptere de mørkere sider af tilværelsen og samtidigt søge mod det lyse. Jeg tror ikke på det sort/hvide, livet har kontraster og mellemtoner – det er ikke nødvendigvis sådan -at hvis man ikke er er lykkelig, er man ulykkelig!